logo

Eerste kantoortransformatie naar woningen Planetenbaan Maarssen afgerond

  • Wethouder de Groene gemeente Stichtse Vecht opent appartementencomplex
  • Tot en met 2018 volgen nog twee transformatieprojecten aan de Planetenbaan in Maarssen

Maarssen, 26 juni 2017 – De transformatie van het leegstaande kantorenpand op Planetenbaan 1 in Maarssen naar woningen in de huursector is afgerond. De woontoren is vanmiddag officieel geopend door wethouder Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht. Hij deed dit namens initiatiefnemer/ ontwikkelaar en financier N.V. Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht. Het voormalige kantoorgebouw, dat sinds zeer lange tijd leeg stond, biedt nu 22 appartementen verspreid over drie verdiepingen in de vrije huursector. De transformatie maakt deel uit van een grotere transformatieopgave in het gebied.

Destijds is er in gezamenlijke opdracht van de Provincie Utrecht en de gemeente Stichtse Vecht een visie opgesteld waarbij meer menging van functies zoals wonen en werken in dit gebied worden toegestaan. De transformatie van Planetenbaan 1 is daar het eerste concrete resultaat van.

Pieter de Groene, wethouder gemeente Stichtse Vecht: “We zijn blij met de sterke kwaliteitsimpuls die het gebied krijgt met de transformatie van Planetenbaan 1 en de nog toekomstige transformatieprojecten in het gebied. Voor een lange tijd heeft een omvangrijke hoeveelheid kantoren en bedrijven op bedrijventerrein Planetenbaan leeg gestaan. Met deze omvorming naar woningen uit het middensegment kunnen we bijdragen aan de doorstroming op de woningmarkt, een van de speerpunten van de gemeente. Dit project laat zien dat transformatie op deze locatie kan en ik ga er vanuit dat dit een goed voorbeeld is om andere investeerders en eigenaren over de streep te trekken voor de ontwikkeling van dit gebied.”

Cees Busscher, directeur N.V. Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht: “Op veel plekken in de provincie, en ook in Stichtse Vecht, stonden kantoorgebouwen al lang leeg. We zijn trots dat we kunnen helpen plaats maken voor functies waar wel vraag naar is en zo de kwaliteit en het vestigingsklimaat in de provincie kunnen verbeteren. Daarnaast is dit een uitstekend voorbeeld hoe overheid en marktpartijen in situaties van leegstand van gebouwen, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en gezamenlijk tot een haalbaar plan komen. OMU financiert de transformatie van drie gebouwen op de Planetenbaan in Stichtse Vecht.”

Herontwikkeling bedrijventerrein Planetenbaan
Planetenbaan 1 is het eerste transformatieproject voor bedrijventerrein Planetenbaan in Stichtse Vecht. Planetenbaan 2 wordt momenteel getransformeerd naar woningen en in 2018 volgt de transformatie naar woningen van Planetenbaan 80-99 in Stichtse Vecht.