logo

Persbericht: AO World vestigt zich in het Cartesiuskwartier in Utrecht.

Online witgoedverkoper AO World heeft een Nederlandse vestiging geopend op het terrein van logistiek dienstverlener Van der Wal in het Cartesiuskwartier in Utrecht. De webwinkel AO.nl is 1 maart 2016 gestart met verkopen en opereert vanuit Utrecht met een callcenter, een overslagloods en een eigen wagenpark voor fijndistributie.

De Britse e-tailer is sinds eind 2014 actief in Duitsland en heeft daardoor relatief eenvoudig kunnen uitbreiden naar Nederland. Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU), die zich bezighoudt met de herstructurering van bedrijventerreinen in de provincie Utrecht, heeft AO begeleid bij het zoeken naar een vestigingslocatie. De keuze voor de meest geschikte locatie is uiteindelijk gevallen op Nijverheidsweg 33 in het Cartesiuskwartier in Utrecht. Op dat adres bevindt zich het hoofdkantoor van logistiek dienstverlener Van der Wal. Henk van der Wal, CEO bij Van der Wal, laat weten: “Wij hebben de benedenverdieping van ons kantoorpand en een deel van onze loods vrijgemaakt voor AO.nl. Dat was mogelijk omdat we binnenkort extra kantoorruimte bij gaan bouwen op hetzelfde terrein.”

Met de vestiging van AO in het Utrechtse Cartesiuskwartier zijn er verschillende nieuwe arbeidsplaatsen in de gemeente gecreëerd. Cees Busscher, directeur bij OMU, heeft daarnaast nog andere goede redenen voor de vestiging op de Nijverheidsweg: “De vestiging van een internationaal bedrijf als AO is een positieve (kwaliteits)impuls voor het bedrijfsterrein, door kwalitatieve investeringen in het bestaande vastgoed. Bovendien kunnen Van der Wal en AO elkaar versterken.”

Dat laatste blijkt wel uit de vervoersovereenkomst die de partijen zijn aangegaan. Stephen Richards, Director of Logistics bij AO, laat weten: “Van der Wal verzorgt de transshipments vanuit ons warehouse in Bergheim naar de locatie in Utrecht. In de loods in Utrecht worden de goederen overgeladen in AO wagens, waarmee de producten vervolgens afgeleverd worden bij de Nederlandse klant.”

Met de ambitie om de grootste elektronicaleverancier in Europa te worden, verwacht AO World de komende jaren nog meer groei door te maken. Dat zou een positief effect kunnen hebben op de groei van Van der Wal. Henk van der Wal: “AO doet het ontzettend goed de afgelopen jaren en wij hopen dat hun succes met dit partnership ook terug te zien zal zijn in onze eigen jaarcijfers.” Los daarvan laat Henk van der Wal weten nu al blij te zijn met het nieuwe partnership. “Met de komst van AO hebben wij er een nieuwe huurder én klant bij.”

Download hier het persbericht.