logo

Financiering Kuifmees 50-64 – Nieuwegein

Context

Het kantoorgebouw bevindt zich op een kantorenlocatie aan één van de belangrijkste invalswegen van Nieuwegein, dichtbij het centrum. Het pand kent al geruime tijd een aanzienlijke leegstand en is aangekocht door initiatiefnemer met als doel om het duurzaam te transformeren naar 72 woonzorgplaatsen (studio’s). Dit is een moderne woonzorgvoorziening met 24-uurs aanwezigheid van verpleging en verzorging. Mensen die behoefte hebben aan intensieve begeleiding en verzorging kunnen hier wonen in een beschutte en beschermde omgeving. Het gebouw zal in zijn geheel gehuurd worden door ZorgSpectrum. Dit is een grote zorgaanbieder met zeven locaties in Nieuwegein, Houten en Vianen. Naar verwachting zal de herontwikkeling in 2020 starten waarna het gebouw in 2021 wordt opgeleverd.

Onze inzet

OMU heeft een financiering verstrekt voor de aankoop van de locatie gedurende de bestemmingswijziging van kantoor naar woningen.

Het resultaat

Een gedeeltelijk leegstaand kantoor zal op een prominente plek in Nieuwegein duurzaam worden getransformeerd naar 72 zorgappartementen.

Opdrachtgever: Kuifmees B.V
Oppervlakte (m2): 3.360 m² BVO
Jaar: 2018-2020
Skills: Financieren
Contactpersoon: Jacco Zwerver
Type: Transformatie